Lezingen november Princeton en Wenen

18.10.2018

Op 15 november om 18:00 verzorgt Herman Hertzberger de Kassler lezing aan Princeton. De titel van zijn lezing is 'Space, Place and Accommodation'. De lezing is publiek.

Interview over NHL in 'Leeuwarden maakt School'

19.09.2018

© Ruben van Vliet. In het boek Leeuwarden maakt School wordt Herman Hertzberger geïnterviewd over de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden.

Het Spoor Terug: ‘Duurzamer dan sneeuw: de speelplaatsen van Aldo van Eyck’

21.05.2018

De aluminium klimkoepel, de duikelrekjes en de betonnen zandbak: het speeltuig van de architect en ontwerper Aldo van Eyck sierde Amsterdam tot diep in de jaren '80.

Lezing Burgerweeshuis

30.04.2018

© Corné Bastiaansen. Na een anderhalf jaar durende transformatie en restauratie, is woningontwikkelaar BPD op zijn nieuwe werkplek in het voormalige Burgerweeshuis aan het IJsbaanpad in Amsterdam getrokken.

"Binnenkijken bij een extern geheugen in een rijtjeshuis"

08.01.2018

©Thijs Wolzak. Thijs Wolzak fotografeert elke week een bijzonder interieur, deze keer van Herman Hertzberger.

Artikel NRC: "Architectuur is foute boel, we moeten beter gaan bouwen"

28.11.2017

 © Evert Elzinga. De 85-jarige architect uitte bij de presentatie van Bernard Hulsmans boek ‘Apenrotsen’ kritiek op de actuele stadsarchitectuur. „Er komen vluchtelingen, baby’s. Bouw woningen, geen expathokjes.”

Bekijk - lezingen Herman Hertzberger 85 - Floris Alkemade, Eelco van Welie, Laurens Jan ten Kate en Herman Hertzberger

08.11.2017

Niet zo lang geleden gaven Floris Alkemade, Eelco van Welie, Laurens Jan ten Kate en Herman Hertzberger zelf een lezing op Hertzbergers 85e verjaardag.

Interview over architectuur als visuele en sociale verbinder

23.10.2017

© Joe Pineiro. Onderwijsonderzoeker Adam Wood publiceert een interview met Herman Hertzberger over de rol van architectuur in het verbinden van mensen, in het onderwijs en als een "instrument voor het sociale leven".

Lezing Bartlett Londen 4 oktober

04.10.2017

De toekomst van de architectuur hangt af van haar vermogen om getransformeerd te kunnen worden. Transformatie is dé nieuwe voorwaarde voor goede architectuur.
LAAD MEER